UKHUWWAH BERSAMA GENG AHKAM.NET

Pada 13 April yang lalu , penulis berpeluang sekali lagi bertemu dan beramah mesra dengan beberapa geng Al-Ahkam.net di Pesta Buku Antarabangsa PWTC…..Sebelum tu disebelah paginya , kami telah pun mengadakan perjumpaan tertutup ( Mesyuarat ) bagi membincangkan beberapa perkara berkenaan dengan Al-Ahkam di Menara AmCorp Petaling Jaya.

Bila dipikir-pikir betul-betul , terasa begitu manisnya ukhuwwah yang terbina antara kami atas jalinan iman dan taqwa…..Kami daripada asalnya tidak kenal mengenali antara satu sama lain (hanya kenal di alam maya) boleh menjadi mesra adalah semata-mata atas dasar iman dan ukhuwwah islamiah…..Begitulah yang digariskan oleh Islam kepada penganutnya…..Berkasih , bercinta kerana Allah , berpisah jua keranaNya..

Penulis amat berharap , agar jalinan ukhuwwah yang terbentuk akan berkekalan hingga ke akhir hayat..Semoga Allah swt meredhai ikatan persauadaraan kami…..Amin.

WA

P/s…..Kredit buat Sifoo Al-Fadhil Ustaz Zain-ys atas tindakannya memasukkan penulis ke dalam Warga Kerja Al-Ahkam.net…..

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: