KEKELIRUAN TERHADAP MINYAK ZAITUN.

olivieBaru-baru ini ada dakwaan daripada seorang Ustaz Selebriti yang mengatakan, dia mendapat nasihat daripada seorang Doktor bahawa Minyak Zaitun tidak boleh dimakan @ diminum secara terus ke dalam mulut… mudah cerita tak boleh minum minyak zaitun direct kerana kata Doktor tersebut ianya boleh merosakkan buah pinggang @ ginjal dalam jangka masa Panjang. Minyak zaitun kata doctor tu lagi mesti dimakan @ diminum bersama2 dengan makanan…iaitu seperti diletakkan di atas roti, di tuang di atas salad dan sebagainya…

 Kecoh satu Malaya dengan kenyataan Ustaz tersebut… Aduhaiiii..

Gini lah , dibawah ni saya copy paste kan kenyataan seorang “Doktor” juga berkenaan dengan kekeliruan kaedah makan @ minum minyak zaitun yang ditimbulkan oleh seorang Ustaz selebriti itu yang kononnya dia ambil kenyataan itu daripada seorang Doktor… Kalau saya yang jawab, nnti orang tak nak ambik port… sebb saya bukan doctor, walaupun apa yang terlintas dari fikiran saya ni sama dengan jawapan Dr Zubaidi dibawah ini :

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: